6 Ekim 2015 Salı

Elmalı Milföy


Sonbahar bana hep tarçın kokusu hissettiriyor nedense.Ya da elmalı bir şeyler.Kim bilir belki de yumuşacık meyveli kekler.

Aklınızdan geçenleri hazırlayıp sevdikleriniz ile paylaşmayı unutmayın olur mu?

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 6 kare milföy hamuru
  • 3 büyük elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 türk kahve fincanı Fiskobirlik Kıyılmış Fındık
  • Üzeri için pudra şekeri

Yapılışı:
  • Elmaların kabuklarını soyun ve rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  • Tavaya alın.
  • Üzerine toz şeker,tarçın ekleyin ve pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra fındık ilave edin.
  • Soğuması için bir kenara alın.
  • 1 kare milföy hamurunu tezgahın üzerine alın sağ ve sol taraftan verev olacak şekilde bıçak ile kesikler atın.
  • Orta kısmına elmalı iç harç ekleyin.
  • Bir sağdan içe kıvırın bir soldan içe kıvırın.
  • Diğer milföy hamurlarını da bu şekilde tamamlayın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • 170 derece önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan milföylerin üzerine pudra şekeri serpiştirin.
  • Sıcak sıcak isterseniz 1 top vanilyalı dondurma ile servis edin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.