25 Eylül 2016 Pazar

Pastane Poğaçası



Uzunca bir aradan sonra tekrar Merhaba.

Okullar açıldıysa beslenme çantaları için hazırlıklar da başladı demek.Sıcacık Pastane Poğaçası hazırladık sizler için.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 250 gr tereyağ yumuşak
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya 
  • 550/600 gr kadar un ( kontrollü olarak ekleyin) Kalecik Un

Yapılışı:
  • Su,yoğurt ve mayayı iyice karıştırın.
  • Tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyerek azar azar un ilave edip yoğurmaya başlayın.
  • Üzerini kapatın ve mayalanmaya bırakın.
  • Hamurdan bezeler koparın yuvarlayın.
  • Hafifçe çukur yapın ve iç malzemeyi koyarak hafifçe kapatın.
  • Üzerine bastırmadan hafifçe kapattığınız kısıma dokunun.
  • Pastane poğaçası katlama tekniği ile hazırlıyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Önceden ısınmış 180 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.