10 Ekim 2016 Pazartesi

Elmalı Havuçlu Kek



Madem Sonbahar gelsin Elmalı Havuçlu bir kek.Dokusu lezzeti ve kokusu kesinlikle denemeye değer.

Mutlu haftalar.


Malzemeler:

  • 100 gr (yarım su bardağı) esmer şeker
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 50 gr (1/4 su bardağı) toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı vanilin Kent Boringer
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • Yarım tatlı kaşığı toz muskat
  • 60 gr ((1/4 su bardağı) yoğurt
  • 80 gr (1/3 su bardağı sıvı yağ
  • 140 gr (1 su bardağı ) un Kalecik
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu Kent Boringer
  • Yarım tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çimdik tuz
  • 1 adet ( 3/4 su bardağı rendelenmiş elma (suyunu sıkın)
  • 1 adet (3/4 su bardağı rendelenmiş havuç(suyunu sıkın)



Yapılışı:
  • Sıvı malzemeleri derin bir kaba alın ve çırpıcı yardımı ile karıştırın.
  • Toz malzemeleri başka bir tarafta karıştırın.
  • Küçük baton kek kalıbınızı margarin ile yağlayın.
  • Sıvı ve toz malzemeleri karıştırın.
  • Elma ve havuç rendesini ekleyin.
  • Baton kek kalıbına karışı boşaltın.
  • Önceden ısınmış 160 derece fırında pişirin.
  • Soğuduktan sonra karamel sos ve kıyılmış fındık ile servis edin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.