25 Ekim 2016 Salı

Lokmalık İrmik Tatlısı



Epeydir şerbetli bir tatlı tarifi paylaşmamıştık. Buyurun o vakit.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 1 su bardağı İrmik Kalecik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Un Kalecik 
  • Ayrıca bulamak için İrmik

Şerbet İçin:
  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su 
  • 1 dilim limon suyu
  • Şerbeti KAYNATMIYORUZ




Yapılışı:
  • Un hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru hazırlayın.
  • Hamurda bezeler koparın ve tezgahın üzerinde yada avucunuz ile yuvarlayın.
  • Bıçak yardımı ile dilim dilim kesin ve irmiğe bulayın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısınmış 170 derece fırında çok iyi kızarana kadar pişirin.
  • Şerbeti hazırlayın şeker ve suyu bir kaba alın ve sürekli karıştırın.
  • Şeker eridikten sonra limon sıkın.
  • Fırından çıkan tatlıya soğuk olan şerbeti dökün.
  • Üzerini kapatın yada fırını kapattıktan sonra içine koyun şerbetini çeksin.
  • Şerbeti asla kaynatmıyoruz.

2 yorum :

  1. Çok hafif ama bir okadarda lezzetli bir tarif oluyor bi yapıyordum ben tarifini hatırlamıyorum tam olarak ama kaybetmiştim teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  2. Şerbetli tatlıları çok severim. Bu tarifte güzel bir şeye benziyor. Ama kaynatılmayan şerbetler çabuk şekerleşmiyor mu?
    Ellerinize sağlık.
    Afiyetle

    YanıtlaSil

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.