2 Mart 2017 Perşembe

Pratik Mozaik Pasta


Neden çikolata ağırlıklı lezzetler bu kadar güzel olur ve neden herkes tarafından sevilir acaba:)Hani hep bilinen ama hep lezzetli şeyler vardır işte onlardan bir tanesi de Mozaik Pasta bana göre.

Vazgeçemediğimiz bir lezzet.Hemen oluşu ve lezzeti sebebi ile de sıkça yapılıyor eminim.Bu tarifi hiç düşünmeden yapın o vakit.

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 150 gr tereyağı yada margarin
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 paket kakao 
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağı kıyılmış fındık (Fiskobirlik)
  • 2 paket sade pötibör bisküvi
  • 1 paket kakaolu pötibör bisküvi




Yapılışı:
  • Tereyağını bir kaba alın ve eritin.
  • Süt,şeker,kakaoyu başka bir kaba alın ve çırpıcı ile karıştırın.
  • Eriyen yağın içerisine alın ve kaynayana kadar sürekli karıştırın.
  • Ocaktan indirin ve 1 paket bitter çikolatayı ekleyin.
  • Soğuması için kenarda bekletin.
  • Bisküvileri elinizle kırın.
  • Soğuyan çikolatalı karışıma ekleyin.
  • Fındık ilave edin.
  • Karışımı yavaşça karıştırın.
  • Streç film kaplı kalıba boşaltın.
  • 1 gece dondurucuda bekletin sonrasında ters çevirerek kalıptan çıkarın.
  • Dilimledikten sonra çikolatalı topping sos ile servis edin.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.