20 Nisan 2017 Perşembe

Zeytinyağlı Enginar Yemeği


Her mevsim Enginar olsa diyenlerdenim bende.Dolması ayrı,çanağı ayrı sevilir bizim evde.Bol taze soğanlı denendi bu kez.Muhteşem desem,doyamadık desem.Mutlaka deneyin olur mu?

Sevgiyle kalın.


Malzemeler:

  • 5 adet çanak Enginar
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 4-5 adet taze soğanın yeşil kısmı
  • 2 adet kesme şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Bir tutam dereotu




Yapılışı:
  • Enginarları dörde kesin.Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Taze soğanın yeşil kısmını irice doğrayın.
  • Tencereye zeytinyağı,taze soğan,küp şeker,enginar,tuz,limon suyu ve suyu ekleyin.
  • Kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
  • Ocaktan indirdikten sonra ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis edin.



Kaynak:Mutfakvetatlar

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blog hesabi olmayanlar arkadaşlar, yorum yazmak isterseniz:anonim bölümünü işaretledikten sonra yorumunuzu yazabilirsiniz.Adınızı yazmayı unutmayın.
Teşekkürler.